27. tammikuuta 2016

Kukkia kankaaseen

Kun päättää haluta keittiöön uudet verhot on eri tapoja hankkia ne. Jotkut tyypit vain menee kauppaan ja ostaa valmisverhot tai jopa tilaa ne netistä. Toiset menee kangaskauppaan ja tilaa verhot valmiiksi ommeltuina. Jotku hassut sitten ostaa kangasta ja ompelee ne verhot itse. Mutta ei, tää päätti sitten ostaa kankaan ja kuvioidakkin sen itse, ennenkuin saa ne verhot ommeltua. Helpommallakin voisi päästä, mutta tää ei ookkaan ihan tavallinen, tää tyyppi on käsityöihminen... tai oikeastaan täysin tärähtänyt sellainen.



Oikeastaan kaikki lähti siitä, että saatiin joululahjaksi keltainen, kastehelmi tuikkukippo. Siispä sen kaveriksi piti saada jotain keltaista keittiöön. Sopiva kohde oli tietenkin uudet verhot. Katselin sopivaa verhokangasta, mutten löytänyt. Yksi harmaa- musta löyty, mutta oli liian "jouluinen", kun oli käpyjä eikä siinä ollut edes sitä keltaista. Sitten eräänä päivänä katselin alekankaita tuossa minun "lähikaupassa", eli lähimmässä sisustusliikkeessä ja sieltä sattui tällainen raitakangas silmiini. Muistin, että joskus ajattelin tehdä sisustustaulun, johon piirsin vanhasta verhokankaasta kukkia malliksi. No taulua ei tullut koskaan tehtyä, mutta kukat jäivät odottamaaan. Nyt ne kukat selvästi halusivat tähän kankaalle. Halusin kangasta vain 1,20m, mutta sain 4,5m samaan hintaan, kun kauppias ei viittinyt jättää niin pientä palaa lojumaan -70% kangasta. Koko pätkä siis vain 3,5€. No tästä täytynee tehdä pöytäliinakin. 



  Sitten vain muokkaamaan kukkakuvioita sopivaksi keittiön kappaverhoon. Kankaasta ompelin sopivan levyisen kapan ja siirsin kukat kaavapaperilta kankaalle kalkeros-paperin avulla. En nyt muista mikä kyseisen paperin oikea nimi on, mutta tuolla nimellä meillä äiti sitä kutsui ja äidin perintöpaperia tämäkin taitaa olla. Kun kuvion olin saanut kankaalle, niin sitten kangastusseilla vain piirtämään kukkia ja lehtiä kunnolla esille. Keltainen taitaa tästä kankaasta kyllä jäädä kuitenkin uupumaan. Tai saapa nähdä, eihän tämä valmis vielä ole :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti