10. toukokuuta 2014

Taivaalliset suklaakeksit ja Marjasmoothie

Käytin tänään vapaapäivääni leipomisseen. Tein huomiselle äitienpäiväkakun, suklaakeksejä ja marjasmoothieta. Smoothie ei tosin taida säilyä huomiselle asti, pitänee tehdä aamulla lisää. Tässä Taivaallisten suklaakeksien ja Marjasmoothien ohjeet, ovat molemmat tosi helppoja valmistaa. Kakun esittelen sitten kun se on valmis.



Taivaalliset suklaakeksit

350 g pehmeää voita
3 dl fariinisokeria
1,5 dl sokeria
3 kananmunaa
10 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
300 g suklaata

Vatkaa pehmeä voi ja sokerit keskenään kunnolla sekaisin. 
Sekoita munat taikinaan yksitellen, voimakkaasti vatkaten. 
Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. 
Lisää jauhoseos vähitellen, hyvin sekoittaen, taikinaan mukaan. 
Pilko suklaat ja lisää taikinan joukkoon.
Tee taikinasta n. lihapullan kokoisia palleroita pellille leivinpaperin päälle. 
Tästä määrästä tulee noin 45-50 keksiä.


Vinkki: Voi, sokeri ja munat kannattaa sekoittaa sähkövatkaimella. Jauhot ja suklaan voi sekoittaa taikinaan, sähkövatkaimen taikinakoukkuilla. Taikina on melko tönkköä loppuvaiheessa ja voi olla vaikea saada viimeisiä jauhoja ja suklaata kunnolla sinne sekaisin.
Vinkki 2: Suklaapaloita ei kannata tehdä liian pieniä, sillä silloin ne sulavat keksiin. Kun normi suklaapalan pilkkoo n.9 osaan, jäävät palaset sopivankokoisiksi ja ovat ihania sattumia keksiä syödessä.
Vinkki 3: Taikinan annostelun apuna voi käyttää lusikkaa, sitten pyöritellä pallerot käsin ja litistää niitä hieman.

Paista 175 asteessa noin 12-15 minuuttia, keksien koosta riippuen. 
Keksit saavat jäädä hieman pehmeiksi, ne kovettuvat hieman jäähtyessään. 


Pyöritellyt taikinapallerot, litistetyt keksit menossa uuniin ja valmiit keksit juuri tulleina uunista



Marjasmoothie

3 dl mansikoita
1,5 dl mustaherukoita
3 dl rasvatonta maitoa
2 prk maitorahkaa
sokeria maun mukaan

Soseuta marjat sauvasekoittimella.
Lisää rahka ja maito, sekoita tasaiseksi.
Maista ja lisää sokeria maun mukaan.


1 kommentti:

  1. Minäkin ihastuin tuohon mustaherukkaan. Aiemmin en ollut sitä näin käyttänyt, pari viikkoa sitten olin yhdellä salaattikurssilla, jossa tehtiin tällaiset alkupalaksi. Heti ihastuin.

    VastaaPoista