4. kesäkuuta 2013

Pari mustikkatorttua


Sairsaloma on loppunut ja uusissa työtehtävissä alkoitettu. Vanhoille työkavereille kävin tarjoilemassa läksiäiskakkua. Prisman eteen oli tulleet marjan myyjät ja tuoreet pensasmustikat huutelivat pöydältä kutsuvasti. Niitäpä sitten valitsin leivonnaisiin marjoiksi.

Pohja:
150g voita
1dl sokeria
1 muna
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Täyte:
1prk kinuskiksi keitetty kondensoitu maitopurkki
3 munanvalkuaista
1dl sokeria
pensasmustikoita

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin sekoittaen. lisää jauho-leivinjauheseos hyvin sekoittaen.
Levitä taikina istopohjavuan pohjalle ja reunoille. Vuan pohjalla kannattaa olla leivinpaperi ja reunat voideltu.Levitä kinuski taikinan päälle. Paista 200 asteessa n. 25min.
Vatkaa sillä aikaa marenki. Sekoita mustikat varovasti marenkiin.
Kun otat tortun uunista, levitä marenki tortun pinnalle ja paista vielä n.10min, jotta marenki saa vähän väriä.

Tästä tuli todella hyvää. Voin suositella! Kuvan tarjoilu ei ole kovin kummoinen... työpaikalla ei ole tarjoilulautasia :) Mutta hienosti maistui noinkin leivinpaperin ja kakkukuvunpohjan päältä. Tuppervaren kakkukupu on kyllä yliveto, kun pitää kakku jonnekkin saada kuljetettua.


Kotona oltiin kateellisia, kun työkavereille vein herkkuja. Pitäähän kotijoukot pitää tyytyväisinä, joten tein heillekkin muunnelman perinteisestä banoffee-tortusta. 

Pohja:
250g kaurakeksejä murskattuna
100g rasvaa sulatettuna

Pinnalle:
1prk kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
1prk floora vispiä HYVIN vaahdotettuna
sokeria kermaan maun mukaan
pensasmustikoita

Kaurakeksit ja rasva sekoiteetaan. Seos painellaan irtopohjavuan tai piirakkavuan pohjalle ja reunoille. Laitetaan jäähtymään jääkaappiin n.30min.
kondensoitu maito pitää olla valmiiksi keitettynä kinuskiksi. Kinuski levitetään pohjan päälle. 
Kinuskin päälle mustikoita kermaa ja pinnalle vielä mustikoita.

Hyvää tuli. Tein tortun irtopohjavuokaan, enkä malttanut antaa pohjan jähmettyä tarpeeksi. En saanut torttua siirrettyä tarjoilulautaselle ilman leivinpaperia. Näytti hieman rumalle, mutta kotiväen kesken ihan menetteli. Jos teen tätä toiste, voisin kermasta tehdä hivenen juustokakkumaista ja lisätä hieman tuorejuustoa ja liivatelehtiä. olisi taatusti hyvää.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti